HTML

Utolsó kommentek

HTML

Archívum

Az Öreg - első rész

2010.04.21. 20:21 Kalti

Kalti igért a nevemben egy cikket legújabb szerzeményemről, hát itt van.

Szóval: az egész úgy kezdődött, hogy megegyeztünk a családdal abban, hogy adjuk el a Peugeotot. Ez bonyolult, de ez van. Felmerült viszont a kérdés, hogy akkor mi is legyen helyette? Apa találta ki, hogy legyen valami állatság és aztán közös megegyezésre kitaláltuk, hogy legyen egy MK1-es Fiesta és rakjunk bele egy 1.8-as vagy 2.0-es Zetec motort. 

Este fel is pattantam a netre, találtam eladó Mondeókat donornak, meg egy darab MK1-es Fiestát, amit két-három napra rá eladtak... Nem baj. Úgysem sürgős. Érettségi után kell csak... De egyik este fater mondta, hogy látott egyet Békások (tőlünk 3km). Két napra rá elmentem megnézni. Egész jó... kicsit mondjuk rohad de mindegy, mind ilyen. Papírt rá, „autóját megvásárolnám” másnap hív egy kb. 60-as nő:

-mennyit adnának érte??
-40 000Ft
-Nem lehetne több??
-Nekem ennyit ér.
-Átgondolom...

 

Két napra rá megegyeztünk: vihetjük. Ez volt csütörtökön, szombat délután elmentünk érte. 

Írtunk valami papírokat, hogy legyen, aztán megnéztük mi a helyzet. Nem indul, baromi koszos kívül, belül és ami kicsit gáz, NINCS RAJTA FÉK! Izgi volt hazahúzni. Kb 20km/h-val szágudoztunk, apa mondta, hogy kicsit félelmetes volt. Kicsit... 

Otthon beraktuk a garázsba. Mivel még el kellett mennünk beindítani egy autót nem volt idő megvizslatni, mi a helyzet. Csak este tudtuk felmérni, mit is vettünk. El kell mondanom, ott alá sem néztünk. Semmit nem tudtunk. Amit rögtön észrevettünk: kutyás autó. Penetránsan büdös volt... Még hogy a kutyától nincs szag... Aki ezt mondja azt be is tettem volna pácolódni ebbe a konzervdobozba. Alul kicsit rohad, de nem vészes... Na jó, mindenhol. Végeredményben megérte.

Hamarosan jön a második rész is!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás történet ford mk1 karcsi fiesta

A bejegyzés trackback címe:

https://kaltiautoi.blog.hu/api/trackback/id/tr541940923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása