HTML

Utolsó kommentek

HTML

Archívum

FEL!

2010.04.26. 21:18 Kalti

Bizony, mostmár felfele is lehet pakolni. Bélám kapott ugyanis tetőcsomagtartót. Fájt rá a fogam régóta, de minimum 20 ezer forint lett volna, annyiszor meg nem használom, hogy ennyit rááldozzak. Csabinak volt elfekvőben egy univerzális, rápróbáltam, de túl sokat kellett volna gányolni rajta ahhoz, hogy használni tudjam, meg nem volt túl fényes állapotban sem, így hagytama francba. Aztán szólt, hogy van egy másik, de az valószínűleg nem lesz jó, mert gyári Mitshubishi. Egy próbát megér, gondoltam. És baszki, jó rá! Az egyik rúd túl hosszú volt, vágtam belőle 4 centit - jó barát a kis flex - és ár patent is volt. Gondoltam ezt első blikkre. 

Ma megint feldobtam, hogy lefényképezzem nektek. Gondoltam kicsit jobban megnézem, mi is a helyzet. Elég stabilnak tűnik, szerintem még a rá kerülő tetőboxszal is faszán ülne a helyén, de jobb szeretek biztosra menni tető dologban. 1,5 millimétert kell még alakítani mind a négy konzolon, és akkor aztán tényleg tökéletes lesz. 5 ezer forintért, meg 1 óra munkáért aztán tényleg tökéletes. 

Szóval szokjátok a látványt, képzeljetek oda egy fekete tetőboxot is, mert Kisköréig ezt fogjátok nézni. Végre tényleg kényelmesen elfogunk férni. 

Szólj hozzá!

Címkék: béla opel astra tetőbox tetőcsomagtartó

Az Öreg - első rész

2010.04.21. 20:21 Kalti

Kalti igért a nevemben egy cikket legújabb szerzeményemről, hát itt van.

Szóval: az egész úgy kezdődött, hogy megegyeztünk a családdal abban, hogy adjuk el a Peugeotot. Ez bonyolult, de ez van. Felmerült viszont a kérdés, hogy akkor mi is legyen helyette? Apa találta ki, hogy legyen valami állatság és aztán közös megegyezésre kitaláltuk, hogy legyen egy MK1-es Fiesta és rakjunk bele egy 1.8-as vagy 2.0-es Zetec motort. 

Este fel is pattantam a netre, találtam eladó Mondeókat donornak, meg egy darab MK1-es Fiestát, amit két-három napra rá eladtak... Nem baj. Úgysem sürgős. Érettségi után kell csak... De egyik este fater mondta, hogy látott egyet Békások (tőlünk 3km). Két napra rá elmentem megnézni. Egész jó... kicsit mondjuk rohad de mindegy, mind ilyen. Papírt rá, „autóját megvásárolnám” másnap hív egy kb. 60-as nő:

-mennyit adnának érte??
-40 000Ft
-Nem lehetne több??
-Nekem ennyit ér.
-Átgondolom...

 

Két napra rá megegyeztünk: vihetjük. Ez volt csütörtökön, szombat délután elmentünk érte. 

Írtunk valami papírokat, hogy legyen, aztán megnéztük mi a helyzet. Nem indul, baromi koszos kívül, belül és ami kicsit gáz, NINCS RAJTA FÉK! Izgi volt hazahúzni. Kb 20km/h-val szágudoztunk, apa mondta, hogy kicsit félelmetes volt. Kicsit... 

Otthon beraktuk a garázsba. Mivel még el kellett mennünk beindítani egy autót nem volt idő megvizslatni, mi a helyzet. Csak este tudtuk felmérni, mit is vettünk. El kell mondanom, ott alá sem néztünk. Semmit nem tudtunk. Amit rögtön észrevettünk: kutyás autó. Penetránsan büdös volt... Még hogy a kutyától nincs szag... Aki ezt mondja azt be is tettem volna pácolódni ebbe a konzervdobozba. Alul kicsit rohad, de nem vészes... Na jó, mindenhol. Végeredményben megérte.

Hamarosan jön a második rész is!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás történet ford mk1 karcsi fiesta

Ezmiez?

2010.04.19. 18:14 Kalti

Az általam csak Ős-blognak nevezett kalti.blog.hu helyett jött létre a kaltiautoi.blog.hu. Az okot már leírtam itt, szóval most arról, hogy tényleg mi is ez?

Mint látjátok igyekeztem a lehető legegyszerűbb környezetet választani, lehet, hogy sokaknak ingerszegény, nekem viszont pont ez volt a célom. A közeljövőben persze még készül egy fejléc, ezáltal talán némi életet vihetek a megjelenésbe. 

De mire lehet számítani? Az Ős-blogon fellelhető autós posztok, tesztek, mind átkerülnek ide, és az e témában foganó posztok csak tovább fogják gyarapítani a kaltiautoi.blog.hu bejegyzéseinek számát. Szóval itt nem lesz se zene, film - maximum ha kurva jó autók vannak benne. Az általános érdeklődési köröm, valamint életem bizonyos része ezentúl - ahogy év eleje óta is - a kalti.tumblr.com oldalon érhetők el. 

Az témát persze továbbra is alakíthatjátok, várom mindenkitől az autós képet, sztorit, lényeg, hogy minél több legyen. 

Remélem az eddigi olvasóim megmaradnak - akár ezen, akár a tumblr-es blogon. Nem ígérek túl gyakori frissítést, de igyekszem azért értékelhető mennyiséget produkálni. Jó szórakozást mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: bemutat elso ezmiez kezdes